ACTUALITATEA - Actualitatea credinţei
Index articol
ACTUALITATEA
Actualitatea politică
Actualitatea educaţională
Actualitatea chemării în lucrarea lui Dumnezeu
Actualitatea misiunii
Actualitatea muzicală
Actualitatea credinţei
Actualitatea medicală
Toate paginile

 

Actualitatea credinţei

O istorie incredibilă a unei comunităţi din BER - de Cornel Dragomir

DUMNEZEU FACE MINUNI CÂND VREA SĂ BINECUVÂNTEZE PE CINEVA ...

În anii 1977-1980 la Vălenii de Munte doreşte să-si construiască o casa de vacanţă o persoană cu numele Pană Eleonora, avocată de fel din Bucureşti, care se dădea drept credincioasă, şi promite că va da pentru Adunarea locală a BISERICII EVANGHELICE ROMANE, ce funcţiona în altă locaţie care era neîncăpătoare, parterul casei pe care dorea să o construiască .

La vremea respectivă conducerea de la Uniune a consimţit şi se porneşte la acţiune; fraţii din Ploieşti, de bună credinţă, sunt antrenaţi şi implicaţi şi ei în această lucrare MIHALCEA CONSTANTIN, CRISTESCU EMILIAN, DOROBANŢU ION, TRANDAFIR DANIEL si alţii. De costrucţie s-a ocupat în mod special fratele MIHAI DUMITRU, care a pus suflet, patimire şi sănătate pe altarul construirii; era foarte atent, îmi aduc aminte, la cât ciment s-a pus şi cât nisip, ca să nu se greşească reţeta betonului. Pentru o construcţie trebuia şi cineva care să administreze toate lucrurile, să asigure masa celor care veneau să lucreze, uneori erau şi 30 de fraţi la masă, aşa că intra in acţiune şi sora MIHĂILĂ ELENA, care punea mult suflet ca toate lucrurile să fie bine făcute şi toţi să fie multumiţi. Toate au fost bune pănă când casa a fost gata. Atunci propietara a început să se poarte altfel, a făcut pe supărata că banii nu au fost cheltuiţi bine, că s-a cheltuit prea mult, că nu sunt acte, etc. Pretexte... Cum se putea justifica o masină de nisip pentru care nu se putea obţine factură ca azi? Şi multe altele. Ea se gândeşte bine şi îi convinge pe fraţii de la Uniune că ea are bune intenţii, dar mai avea de făcut câte ceva pe la casă şi ar fi bine dacă ar putea beneficia de serviciile credincioşilor, ca ei să lucreze "ca pentru DOMNUL"... apoi vine la Vălenii de Munte însoţită de fraţii de la Uniune, cheamă din sfatul local de fraţi 3 dintre membri şi încearcă să-i convingă de bunele ei intenţii, spunând că vrea să-şi facă şi o piscină în apropierea casei, deci lângă spaţiul unde avea sa fie Adunarea.

Duhul Domnului nu consimte prin fraţii prezenţi şi ea pleacă cu afirmaţia şuierată printre dinţi ,,NU VREŢI ADUNARE ESTE VINA VOASTRA”, aşa că toată acţiunea intră într-un con de umbră. Ba încă , femeia îi învinuieşte pe credincioşi că "i-ar fi mâncat banii".După un timp, auzind istoria acestei case, un credincios de curînd întors la Dumnezeu a rostit înaintea tuturor acest cuvât: "pentru că s-a purtat aşa cu credincioşii, casa aceasta va fi ori a unui credincios, ori a Domnului, ca adunare". Nu după mult timp, aceasta femeie- aşa-zisa "soră"-, domnişoara Pană, decedează în condiţii necunoscute în apartamentul ei din Slobozia. Rămâne să administreaze casa fratele ei, care mai face şi el ceva prin casă şi curte. Anii trec, se imbolnăveşte, moare şi el, rămânând moştenitori doi nepoţi şi un frate vitreg; aceştia nu se înţeleg la împărţirea moştenirii şi ajung în instanţa de judecată; se judecă mai mulţi ani, dar fară prea multe rezultate şi, în această situaţie, Tribunalul din Slobozia hotărăşte ca bunurile nevândute să fie scoase la licitaţie. Casa din Vălenii de Munte este dată unui Executor Judecătoresc. După aproape 3 ani de aşteptare, nu vine nimeni la licitaţie. Cine se interesa de casă, vedea că aceasta purta numarul  poştal 13 şi se află vis-a-vis de cimitirul orasului. Vecinii spuneau despre aceasta casă că ar fi blestemată de pocăiţi. Conform legii, preţul scade vertiginos şi asfel informaţia despre faptul că era de vânzare casa, o aveam dar nu gândeam niciodată că aş putea fi eu propietar. În una din acele zile de august, din 2007, a venit la serviciul unde lucram, fiul unui frate din adunare şi mi-a spus: ,,NU VREŢI SĂ VĂ INTERESAŢI DE CASA ACEEA A AVOCATEI, CĂCI ESTE LA UN PREŢ BUN?”.

La pauza de masă, am mers acasă şi am discutat acest lucru cu soţia, am venit în faţa DOMNULUI cu această informaţie şi ne-am rugat: ”DOAMNE,DACĂ ESTE VOIA TA,TE RUGĂM SĂ FIE TOATE LUCRURILE CLARE PENTRU A PUTEA FI CUMPARATĂ CA LOCUINŢĂ DE FAMILIE “.

In aceaşi zi, am mers la unul din executorii JUDECATOREŞTI, al cărui birou  ştiam unde se află; mai erau încă doi în oraş, dar când DOMNUL conduce căile cuiva, suntem conduşi chiar la ţintă. Dosarul se afla la acest executor, care mi-a spus toate condiţiile şi situaţia în care se afla dosarul ce privea casa .

Urmatoarea licitaţie avea să se ţină pe data de 3 octombrie 2007, zi care, de fapt, avea să fie ziua cand am devenit proprietar al casei: casă cu două etaje, centrală, cu gaze, teren de 4000 mp, cu gazon şi livadă la un preţ de apartament cu patru camere.

Am stat înaintea DOMNULUI şi am întrebat cu ce sunt eu mai bun decat alţii, care au dorit să o cumpere. Cred şi acum că această casă are o destinaţie de excepţie, pe care şi eu sunt dator să o adopt (folosesc) pentru o cauză, prin care să fie DOMNUL BINECUVÂNTAT. Asfel, cred că nu putem uita ce mare bine ne-a făcut nouă DOMNUL.

EL FACE MINUNI ŞI ASTAZI!

DE CE CU MINE, EU NU ŞTIU, DAR CRED CĂ EL ŞTIE , POATE DIN CAUZA BUNICILOR, PĂRINŢILOR, EL ŞTIE CU SIGURANŢĂ! Dorim să ne ridicăm şi noi, cît vom putea, la nivelul dorit de EL.

Cu sinceritate şi dragoste,

familia DRAGOMIR Corneliu şi Aurelia, împreună cu cei patru copii cu care a găsit DOMNUL să ne binecuvânteze şi să ne umple casa:  NATALIA, DIANA, LOYSS şi MARKUS.

Maranata, Domnul nostru vine!